Vignet Zwitserland online bestellen

Met welk voertuig gaat u naar Zwitserland?

Regel nu het jaarvignet voor een auto, mini busje en SUV

Regel nu uw jaarvignet voor auto + caravan of auto + aanhangwagen

Regel nu uw jaarvignet voor een motor voertuig

Regel nu uw jaarvignet voor camper tot 3500 kg

Reizen via de Gotthardtunnel naar Italië


Gaat u op Vakantie naar het Gardameer, Rome of de Ligurische kust, dan reist u vaak via Zwitserland. De bekenste en langste tunnel van Zwitserland is de Gotthardtunnel die 17 km lang is. In het hoogseizoen kunnen hier lange files ontstaan richting het zuiden van Europa. Met name op zwarte zaterdagen kan de file al gauw oplopen tot meer dan een uur. Voor de Gotthardtunnel heeft u geen extra vignet om deze te kunnen passeren.

Naast onze regulieren verwerkingstijden, verwerken wij spoedbestellingen van ma-vr tot 23:00 uur, zaterdag tot 16:00 uur en zondag alleen spoedbestellingen.
Bekijk de actuele verwerkingstijden


Contact
Vignet Zwitserland online bestellen
Zwitserland is een vakantieparadijs
Waarom Zwitserland

1. Prachtige skigebieden. Liefhebbers van wintersport kunnen hun geluk niet op in Zwitserland. In Zwitserland vind je prachtige skigebieden. Er is een 25 kilometer lange piste vanaf de kleine Matterhorn (3883 meter hoog), je vindt er Le Pas de Chavanette, een tourskitocht van 150 kilometer lang, maar je kunt ook een bezoek brengen aan de enige natuurbobijsbaan ter wereld!

2. Wandelroutes. In de Zwitserse Alpen vind je prachtige wandelroutes, variërend van wandelingen voor beginners tot wandelingen voor gevorderden langs steile bergkammen.

3.Gezonde lucht. Al jaren trekken mensen met gezondheidsklachten naar de Zwitserse bergen om daar te kunnen herstellen. Dat heeft ook een reden, want de lucht in Zwitserland is de schoonste lucht ter wereld!

4. De Matterhorn. Deze bijzondere, piramidevormige berg ligt op de grens van Zwitserland en Italië. De berg is 4478 meter hoog.

5. Rheinfall. Dit is de grootste waterval van Europa. Je vindt deze waterval bij de Rijn in het Zwitserse Schaffhausen, vlakbij de grens met Duitsland.

6.Indrukwekkende treinritten. In Zwitserland is het openbaar vervoer ontzettend goed geregeld. Je kunt met gemak de trein pakken naar allerlei locaties, maar je kunt ook bijzondere treinritten door de natuur maken. Kijk eens naar de Glacier Express, de Wilhelm Tell Express, de Jungfraujoch Rundfart of de Berbina Express.
Vignet Zwitserland kopen | Digitaal op kenteken regelt u online
Vignet Zwitserland online bestellen
Meer informatie
Genieten in Zwitserland van activiteiten in de frisse buitenlucht en tegelijkertijd tot rust komen in de natuur. Een culinaire ontdekkingsreis terwijl je proeft aan de rijke cultuur van Oostenrijk. Dit is hetgeen wat veel mensen zeggen over Oostenrijk.

In de winter kunt u Skiën en in de zomer heerlijk wandelen in de bergen en bij de vele meren.

Het rijden met de auto door Zwitserland is mooi, maar rijden zonder vignet kan een hoge boete opleveren. Hier leest u alle aanbevelingen die zorgen voor een aangename en onbezorgde vakantie in Zwitserland of als u op dooreis bent naar bijvoorbeeld het Gardameer, Rome of Ligurische kust kust in Italië.
betalen van tol en vignet en andere verplichtingen die gelden voor het reizen door Zwitserland vindt u hier. Het vignet wordt alijd dezelfde dag verwerkt.

Wanneer u door Zwitserland rijdt, bent u verplicht de volgende items in de auto bij u te hebben:

Een verbanddoos of EHBO-kit: Elke auto moet een EHBO-kit of verbanddoos met medische basisbenodigdheden bevatten. Dit is uiterst belangrijk bij ongelukken of ziekten tijdens uw reis. Zorg ervoor dat de verbanddoos alle nodige spullen bevat en dat hij compleet is voordat u aan uw reis begint.
Gevarendriehoek: Bij pech moet een gevarendriehoek op ongeveer 50 meter afstand van de auto worden geplaatst. Dit zal andere bestuurders waarschuwen dat er een obstakel voor hen ligt en verdere ongelukken helpen voorkomen.
Veiligheidsvestjes: Iedereen die in de auto aanwezig is, moet een veiligheidsvest hebben dat voldoet aan de EN471 normvoorschriften. Het veiligheidsvest moet over uw kleding passen en moet gedragen worden op het moment u de auto verlaat bij nood of pech.
Tolvignet: Alle auto's die over Zwitserse wegen rijden moeten tol betalen. U kunt hier alle informatie vinden om dit vignet aan te schaffen.
Sneeuwkettingen: Tijdens de wintermaanden zijn sneeuwkettingen verplicht als dat wordt aangegeven door borden langs de weg. Het is sterk aan te raden dat reizigers altijd sneeuwkettingen in hun auto bewaren als ze door Zwitserland reizen, want die kunnen van pas komen als het nodig is.
Winterbanden: Tussen 1 november en 15 april moet uw auto voorzien zijn van winterbanden.

Tolwegen en Vignetten

Voor alle wegen in Zwitserland is een vignet verplicht. Lees hier meer over het vignet voor Zwitserland. Dit vignet betreft ook de doorvoer door de Gotthardtunnel.

Voor je vakantie naar Zwitserland heeft u een vignet nodig. Dit is online verkrijgbaar en geldt voor alle wegen. Gebruik van een camera op de Zwitserse wegen betekent dat uw kenteken wordt gescand en dat je zo goed mogelijk gebruik kunt maken van uw vakantie in Zwitserland.