FAQ

1Is vignet voor Oostenrijk verplicht?
Een vignet voor Oostenrijk is verplicht. U dient deze aan de grens of vooraf bij de ANWB of vignetoostenrijkkopen.nl te kopen. Zonder vignet riskeert u een hoge boete en lange oponthoud. Voor sommige trajecten heeft u een extra tolvignet nodig. Voor meer informatie neem contact op met Vignet Oostenrijk.
2Welke vignetten voor Oostenrijk bestaan er?
Afhankelijk van uw verblijf in Oostenrijk bieden wij 3 verschillende vignetten aan. 10 dagen, 2 maanden en 1 jaar. Voor een korte vakantie adviseren wij een vignet aan van 10 dagen. Mocht u meerdere malen in 2 maanden tijd door Oostenrijk reizen, dan adviseren wij het 2 maanden vignet. Mocht u u vakantie vieren in Italië en verblijft u langer dan 10 dagen in Italië, dan adviseren wij 2 vignetten aan te schaffen van 10 dagen. Oostenrijk kent 7 extra toltrajecten, waarvoor u extra moet betalen. Deze wegen vindt u bij Extra Tolwegen bij onze producten.
3Hoe werkt een digitaal vignet?
Bij een digitaal vignet registreren wij uw voertuig op kenteken, Dit komt in het systeem te staan in Oostenrijk. U hoeft dan ook geen sticker meer op uw voorruit te plakken. Wij adviseren wel het officiële document uit te printen en mee te nemen, mocht uw kenteken beschadigd raken en niet meer leesbaar.
4Welke toltrajecten moet ik extra voor betalen
Voor de volgende tol trajecten moet u extra betalen naast het basis vignet. Dit kunt u ter plekke betalen, maar ook vooraf om een lange wachttijd voor te blijven. * A13 Brenner Snelweg * S16 Alberg Verkeerstunnel * A10 Tauern Snelweg * A11 Karawanken richting Zuid * A9 Pyhrn / Bosruck- en Gleinalmtunnel * A9 Pyhrn / Gleinalmtunnel * A9 Pyhrn / Bosrucktunnel
5Vanaf wanneer is mijn vignet geldig
Het vignet voor 10 dagen en 2 maanden is geldig vanaf de dag dat u aangeeft in ons bestelformulier. De ingangsdatum gaat pas in als uw bestelling volledig verwerkt is. Dit kan dezelfde dag al zijn. Tijdens hoogseizoen kan het tot in de avond duren voordat uw vignet verwerkt is
Voorbeeld:
U bestelt uw vignet om 14:00 uur op maandag. Dezelfde dag rond middennacht (23:00 uur) staat u bij de grens. Wij hebben uw vignet reeds geactiveerd. Alle bestellingen voor 17:00 uur worden voor 22:00 uur verwerkt.

Voor de actuele verwerkingstijden verwijzen wij u graag naar de pagina: ''Verwerkingstijden''
6Ik heb verkeerd kenteken doorgegeven
U heeft als consument het recht om binnen 14 dagen uw bestelling te annuleren, mits u niet vertrekt binnen 18 dagen. Helaas is wijziging of annulering buiten deze periode niet meer mogelijk. Heeft u besteld en vertrekt u binnen 18 dagen, dan is annulering of wijziging helemaal niet mogelijk. U heeft bij de bestelling afgezien van uw herroepingsrecht. Het recht op annulering binnen 14 dagen is niet van toepassing. Let dus goed op als u uw vignet besteld op de juiste ingevulde gegevens.
7Wat zijn de kosten bij Vignet Oostenrijk
De tarieven worden helder gecommuniceerd op onze webshop. Zo kunt u zien wat de kale prijs is van een vignet en de kosten die u uiteindelijk moet betalen. Het eindbedrag is inclusief officieel document, handelingskosten, BTW en transactiekosten.

Voorbeeld:
Een vignet voor 10 dagen kost €9,40 + €5,30 = €14,70
8Waar wordt er gecontroleerd in Oostenrijk?
De plekken weten wij niet exact, maar er wordt zeker gecontroleerd. Oostenrijk maakt gebruik van een geautomatiseerd camerasysteem. Boetes zijn zeer hoog in Oostenrijk en af te raden om zonder geldig vignet naar Oostenrijk te gaan.
9Ik wil met de caravan op vakantie naar Oostenrijk
Met de caravan heeft u ook een vignet nodig. Tot 3500 KG is dit hetzelfde vignet als de auto. Mocht uw caravan zwaarder zijn dan 3500 KG, dan heeft u een ander vignet nodig. Deze verkopen wij helaas niet in de webshop, maar kunt u wel telefonisch bestellen.

FAQ

1Wie is Vignet Oostenrijk eigenlijk?
Vignet Oostenrijk is de digitale Vignet verstrekker voor Nederland en België. Wij vinden snelle goede service erg belangrijk en leven alle wetgeving na, zodat u veilig en onbezorgd op vakantie kan gaan met een officeel vignet die wij voor u verzorgen. De Europese normen nemen wij 1 op 1 over zodat u gegarandeerd bent op goede en eerlijke verkoop bij het professionele verkooppunt van Vignet Oostenrijk Nederland.
2Ik heb een klacht
Mocht u niet tevreden zijn of een klacht hebben. Laat het ons weten. Wij staan u graag te woord. U kunt ons bereiken op telefoonnummer: 085 0026 028. Uiteraard zijn wij ook per mail bereikbaar: info@vignetoostenrijkkopen.nl
3Ik kan maar 1 vignet per keer kopen
U kunt bij Vignet Oostenrijk, maar 1 bestelling tegelijk doen. Dit om de kwaliteit te waarborgen en wederverkoop door derden die geen overeenkomst heeft met Vignet Oostenrijk het moeilijker te maken. Mocht u meer vignetten kopen voor bijvoorbeeld voor meerdere auto's, dan kunt u het beste bellen met onze klantenservice: 085 0026 028
4Kan ik ook vignet kopen bij de ANWB
Natuurlijk bent u bij de ANWB van harte welkom om uw vignet te kopen. U kunt gaan naar de vele verkooppunten in Nederland. Zij bieden een stickervignet wat anders is dan het digitale vignet wat Vignet Oostenrijk aanbiedt.
5Moet ik ook een vignet hebben voor caravan of aanhangwagen
U heeft geen extra vignet nodig voor uw caravan of aanhangwagen. Let wel op dat uw voertuig niet zwaarder mag zijn dan 3500 KG.
6Hoe kan ik betalen bij Vignet Oostenrijk
U kunt als Nederlandse klant betalen met Paypal, creditcard en iDeal. Onze Belgische klanten kunnen betalen met het vertrouwde BanContact.
7Wat gebeurt er met mijn gegevens
Uw gegevens worden vertrouwd opgeslagen en alleen gebruikt om uw aanvraag / vignet in orde te maken. U maakt tevens gebruik van een beveiligde verbinding als u uw vignet besteld (HTTPS)
8Wat heb ik nog meer nodig voor Oostenrijk
In de winterperiode is het verplicht om op winterbanden te rijden en sneeuwkettingen bij te hebben. Het hele jaar door is het verplicht om een verbanddoos en gevarendriehoek bij u te hebben. In Duitsland is trouwens een veiligheidsvest verplicht.
9Op doorreis naar Italië
Als u naar Italië heeft u ook een vignet nodig als u door Oostenrijk reist. Gaat u langer dan 10 dagen naar Italië, dan adviseren wij u 2 vignetten van 10 dagen te kopen. Voorbeeld: u vertrekt 1 juli naar Italië en gaat 31 juli weer terug. U heeft 2 vignetten nodig. 1 voor de heenreis en 1 voor de terugreis.
10Datum / kenteken vignet veranderen
Als de ingangsdatum nog niet ingegaan is, dan kunt u 24 uur voor ingangsdatum nog het kenteken of ingangsdatum wijzigen. Dit kunt u per mail doen: info@vignetoostenrijkkopen.nl
4.8/5 - (17 stemmen)