Vignet Oostenrijk online bestellen

Met welk voertuig gaat u naar Oostenrijk?

Regel nu uw vignet voor 1 dag, 10 dagen, 2 maanden of een jaar voor een auto, mini busje en SUV

Regel nu uw vignet voor 1 dag, 10 dagen, 2 maanden of een jaar voor auto + caravan of auto + aanhangwagen

Regel nu uw vignet voor 1 dag, 10 dagen, 2 maanden of een jaar voor een motor voertuig

Regel nu uw vignet voor 1 dag, 10 dagen, 2 maanden of een jaar voor camper tot 3500 kg

Maak uw keuze en klik op 1 van de bovenstaande iconen: Auto, Caravan, Motor of Camper. Heeft u nog vragen? Dan horen wij het graag.


Vakantie naar het Gardameer: Koop ook alvast uw digitale tolvignet voor de A13 Brenner snelweg. Rij door en vermijd lange wachtrijen bij de tolhuisjes!
Ga naar overige tolwegen in Oostenrijk


Naast onze regulieren verwerkingstijden, verwerken wij spoedbestellingen van ma-vr tot 23:00 uur, zaterdag tot 16:00 uur en zondag alleen spoedbestellingen.
Bekijk de actuele verwerkingstijden


Contact
Vignet Oostenrijk online bestellen
Overige tolwegen
Tolwegen en Vignetten

Voor de meeste snelwegen in Oostenrijk is een vignet verplicht. Lees hier meer over het vignet voor Oostenrijk. Hiernaast zijn er ook een aantal aparte wegen waar u tol dient te betalen

Voor je vakantie naar Oostenrijk heeft u een vignet nodig. Dit is online verkrijgbaar en geldt voor de gewone snelwegen. Daarnaast zijn er ook sondermautstrecken, voornamelijk tunnels, die u met een speciaal tolvignet kunt betalen. Gebruik van een camera op de Oostenrijkse snelwegen betekent dat uw kenteken wordt gescand en dat je zo goed mogelijk gebruik kunt maken van uw vakantie in Oostenrijk. Dit zijn de volgende wegen:

A11 Karawanken Autobahn – Karawankentunnel

De Karawanken Autobahn is een Oostenrijkse autosnelweg met het wegnummer A 11. De weg loopt vanaf het knooppunt Villach bij de stad Villach in zuidelijke richting naar de grens met Slovenië die gepasseerd wordt in de Karawankentunnel. De snelweg loopt als A2 door naar Ljubljana. Voor het gebruik van de Karawankentunnel dient aanvullend aan het tolvignet apart tol te worden betaald.

A13 Brenner Autobahn - Brennerpas

De Oostenrijkse Brenner Autobahn (A13) loopt vanaf Innsbruck tot aan de Brennerpas waarna de snelweg Italië bereikt. Vanaf Innsbruck-Süd moet er tol worden betaald. De tolpoortjes bevinden zich bij iedere afrit en op de snelweg bij Schönberg. De tolkosten gelden tot aan de Italiaanse grens. Ook in Italië moet tol worden betaald op de aansluitende A22.

De belangrijkste brug van de Brenner Autobahn, is de Europabrücke. Deze brug is de hoogste brug boven zeeniveau van heel Europa. De pilaren zijn wel minder hoog dan die van het Viaduct van Millau in Frankrijk.


Vignet Oostenrijk online bestellen
Overige tolwegen
Vignet bestellen overige tolwegen

A9 Pyhrn Autobahn – Bosruck en Gleinalmtunnel

De Pyhrn Autobahn (A9) is een autosnelweg in Oostenrijk met een totale lengte van 230 kilometer. De snelweg vormt de meest oostelijke corridor van de Alpen en verbindt de steden Linz en Graz met elkaar. Daarnaast is de snelweg een belangrijke verbinding van Duitsland en Tsjechië naar de Balkanlanden. In totaal verloopt 45 kilometer van de A9 door 29 tunnels.

De snelweg begint bij knooppunt Voralpenkreuz waar de A8 vanuit Passau naadloos op de A9 aansluit en waar tevens de A1 vanuit Wenen naar Salzburg wordt gekruist. Daarna loopt de snelweg in zuidoostelijke richting naar Graz, via de Bosrucktunnel en de Gleinalmtunnel. De passage door Graz verloopt door de Plabutschtunnel, waarna de A2 wordt gekruist, welke de verbinding tussen Klagenfurt en Wenen vormt. Vervolgens loopt de A9 in zuidelijke richting tot aan de Sloveense grens bij Spielfeld. De E57 lift over de gehele lengte van de A9 mee en E59 vanaf knooppunt Graz-West.

A10 Tauern Autobahn – Tauerntunnel en Katschbergtunnel

De Tauern Autobahn (A10) is een autosnelweg in Oostenrijk. De weg begint bij de A1 ter hoogte van knooppunt Salzburg en gaat via het Tauerngebergte naar de A2 bij knooppunt Villach. Deze weg heeft een lengte van 192 km, waarvan 24 km door 12 tunnels. De bekendste tunnels zijn de Tauerntunnel en de Katschbergtunnel. Deze autosnelweg is een veel gebruikte noord-zuidroute voor verkeer in Centraal-Europa.

S16 Arlberg Schnellstraße - Arlbergtunnel

De Arlberg Schnellstraße (S16) is een autoweg in de Oostenrijkse deelstaten Tirol en Vorarlberg. De weg loopt vanaf de A12 bij Landeck via de Arlberg Straßentunnel naar de A14 bij Bludenz. Voor de autoweg is een Oostenrijks tolvignet verplicht, met uitzondering van de Arlbergtunnel, waar apart tol betaald moet worden.
Waarom Oostenrijk?

1. Fantastische bergpassen om te rijden

Vanuit Nederland rijd je in slechts 8 uur naar Oostenrijk. Dat gevoel wanneer in Zuid-Duitsland de eerste bergen opdoemen… En eenmaal in Oostenrijk rijd je met gemak over de mooiste bergpassen, adembenemend mooie routes liggen op je te wachten.

2. Almen vol bloemen

Bergweides vol met bloemen, wuivend in de wind. Prachtig! In alle kleuren en geuren. Zoek een plekje tussen de bloemen en blijf uren lang liggen staren en genieten.

3. Klingelende koeienbellen

Ga je wandelen in de bergen dan hoor je bijna overal waar je gaat het geklingel van de koeienbellen. Dat geluid klinkt nog na van onze vroegere vakanties en is weer aangescherpt na de afgelopen vakantie. Heerlijk om eerst de koeien te horen en ze vervolgens tegen het lijf te lopen.

Reizen door Oostenrijk en wat u moet weten

4. Zwemmen in bergmeertjes

Hoe heerlijk, na alle inspanning verkoeling zoeken bij een bergmeertje. Op grote hoogte liggen de mooiste meertjes met azuurblauw water, vaak met de bergtoppen erin weerspiegeld. Een levend schilderij!

5. Fantastische wandelmogelijkheden

Jong of oud, geoefend of beginner, bergbeklimmer of kilometervreter, levensgenieter of… Elke wandelaar vindt in Oostenrijk een paradijs. Wandelingen te over. Door het dal, langs beekjes, over steile hellingen: voor ieder niveau wat wils.

6. Bergliften geopend, met gemak de berg op

Handig, ook in de zomer zijn een aantal bergliften open. Super fijn voor de minder geoefende wandelaars (zoals wij) om ook op grote hoogte te kunnen genieten van al het moois wat Oostenrijk te bieden heeft. Zonder moeite start je met een mooie wandeling boven de boomgrens (ik ben fan!).

7. Zonsopgang of zonsondergang boven op de berg

Bijzonder, voor zonsopgang of -ondergang naar het hoogste punt in jouw dal om te gaan genieten van niet alleen een adembenemend mooi uitzicht, maar ook een prachtig kleurenspektakel. In een aantal regio’s worden 1x per week de openingstijden van de liften aangepast, zodat je heel vroeg in de ochtend of tot 22.30 uur ‘s avonds de berg op kunt. Voor ons was dit een absoluut hoogtepunt van onze reis.

8. De rust en de ruimte

Daar bovenop de berg kun je nog het gevoel hebben even helemaal alleen op de wereld te zijn. Omringd door complete stilte (oké, af en toe een koeienbel) kijk je uit over niets dan puur natuur! Zoek een bankje op, er zijn er genoeg onderweg, en gun jezelf de tijd om even lekker voor je uit te staren en te genieten van de rust en ruimte.