parallax background

Goed nieuws voor wintersporters: vanaf zondag veel sneeuw


Wintersportliefhebbers kunnen opgelucht ademhalen: het gaat weer sneeuwen in de skigebieden. Volgens Weeronline zorgt een neerslaggebied zondag voor een flink pak sneeuw.

Door het warme begin van het jaar in Europa zijn de pistes bijna volledig ontdaan van sneeuw. Op de smalle witte stroken is het dringen voor alle skiërs en snowboarders.

Vanaf zondag gaat het vooral aan de west- en zuidkant van de Alpen stevig sneeuwen. Geduld wordt dan beloond, want ook vrijdag en zaterdag is van verse sneeuw nog geen sprake. "Omdat het in de nachten verder gaat afkoelen, kunnen de pistes wel al voorbereid worden op de sneeuwval door middel van sneeuwkanonnen", schrijft Weeronline.

Het sneeuwen begint in de Franse Alpen, maar later zal ook aan de zuidkant van Zwitserland winterse neerslag voorkomen. In de Italiaanse Alpen gaat het in eerste instantie alleen boven de 1.800 meter sneeuwen. Komende tijd kan tot een meter verse sneeuw vallen

In delen van Zwitserland, Oostenrijk en later ook Italië verwacht Weeronline boven de 1.100 meter zo'n 30 tot 40 centimeter verse sneeuw.

Maandag stopt het door een draaiende wind in veel gebieden met sneeuwen, maar Oostenrijk blijft profiteren van winterse neerslag. Ook dan valt daar nog tot 20 centimeter sneeuw.

De dagen daarna blijft het wisselvallig weer in de Alpenlanden, maar zullen we ook veel vallende sneeuwvlokken zien. Al met al en kan er lokaal tot een meter verse sneeuw vallen.

Bron: NU.nl
Lekker wintersporten, maar wat neem je mee

Een veel gestelde vraag die wij de laatste weken ontvangen is of we ook een checklist hebben voor de wintersport. Wat moet ik allemaal meenemen voor een week skivakantie.

Naast skikleding en uitrusting hebben wij een uitgebreide lijst voor u die u kunt downloaden en uitprinten. Met de checklist hopen wij dat u een onvergetelijke vakantie tegemoet gaat zonder dat u iets vergeet.

Download onze checklist

ma-vr voor 22:00 uur bestellen = dezelfde dag uw vignet Incl. officieel digitaal reisvignet Betaal eenvoudig met iDeal of Paypal