parallax background

De beste wensen voor 20239 redenen om oud en nieuw op wintersport te vieren


1. Geen dilemma’s over bij wie je dit jaar oud en nieuw gaat vieren
Zit jij ieder jaar opnieuw in tweestrijd met wie je dit keer oud en nieuw gaat vieren? Niet op wintersport. Daar ben je gewoon met je eigen wintersportclubje, de locals en de rest van de wintersporters. Allemaal op straat, één groot feest!

2. Ook op wintersport zijn allerlei leuke feestjes te vinden
Blijf je thuis vanwege de leuke feestjes tijdens oud en nieuw? Niet doen, want ook in de wintersportgebieden zijn allerlei gave feestjes te vinden. Vuurwerkshows, livemuziek, dj’s en zelfs feestjes bovenop de berg.

3. Niemand kijkt je raar aan als je vroeg gaat slapen
In Nederland blijf je tot 00.00 uur op. Na een nieuwjaarswens en glas champagne zoek je pas je bed op. Tijdens de wintersport kun je zonder schaamte om 21.00 uur naar bed. Lekker vroeg onder de wol en de volgende dag op tijd de piste op. Ook een hele fijne jaarwisseling!

4. Vuurwerk is veel mooier met een wit decor en bergen op de achtergrond
Alles is mooier met een laag sneeuw op de achtergrond. Ook vuurwerk! In Nederland is de kans op sneeuw met oud en nieuw maar klein, anders is dat in de Alpenlanden. Met alle kleuren in de lucht lijkt het wel een sprookje!

5. Op de eerste dag van het nieuwe jaar eet jij een wintersportgerecht
Maak iedereen thuis maar jaloers! Terwijl zij op een verplichte nieuwjaarsborrel bij opa en oma zitten, werk jij een gigantische Wiener Schnitzel of pannetje Kaiserschmarrn naar binnen. Wat nou goede voornemens met gezond eten: op wintersport verbrand je al die calorieën toch weer!

6. Geen nare knallers om je oren
Vind jij al die harde knallen ook ellende? Dan ben je in de wintersportgebieden aan het juiste adres. Hier wordt voornamelijk siervuurwerk afgestoken, want die knallers kunnen in sommige hooggelegen dorpen en gebieden nare lawines veroorzaken.

7. Een nieuwjaarsduik in de sneeuw
Op 1 januari duikt iedereen massaal in het water voor een nieuwjaarsduik. Jij niet, jij neemt een duik in de sneeuw. Veel leuker! Of je dat in zwem- of skikleding doet is aan jou! ;-)

8. Je hebt op de eerste dag van het nieuwe jaar geskied
Je hebt niet alleen op de laatste dag van het oude jaar geskied, maar ook op de eerste dag van het nieuwe jaar. Als iedereen thuis ligt bij te komen van een heftige nacht, maak jij de eerste sporen op een vers geprepareerde piste. Er bestaat niks beters dan dat!

9. Geen verplichte familiebezoekjes met een kater
Op 1 januari is het in Nederland traditie om ook de rest van de familie alle goeds voor het nieuwe jaar te wensen. Met een fikse kater sleep je jezelf tegen de middag met moeite uit bed en vertrek je naar de familie. Niet op wintersport. Daar werkt de berglucht magisch tegen de kater en is de enige verplichting van die dag het maken van de eerste afdalingen in het nieuwe jaar. (Is dat eigenlijk wel een verplichting?)
Lekker wintersporten, maar wat neem je mee

Een veel gestelde vraag die wij de laatste weken ontvangen is of we ook een checklist hebben voor de wintersport. Wat moet ik allemaal meenemen voor een week skivakantie.

Naast skikleding en uitrusting hebben wij een uitgebreide lijst voor u die u kunt downloaden en uitprinten. Met de checklist hopen wij dat u een onvergetelijke vakantie tegemoet gaat zonder dat u iets vergeet.

Download onze checklist

ma-vr voor 22:00 uur bestellen = dezelfde dag uw vignet Incl. officieel digitaal reisvignet Betaal eenvoudig met iDeal of Paypal